Veel voordeel met de Dublin Pass
Jouw ticket voor de populairste attracties, bezienswaardigheden en monumenten van Dublin
Jouw ticket voor de populairste attracties, bezienswaardigheden en monumenten van Dublin
Neem deel aan een van de tours en leer alles over Guinness bier
Het fascinerende oude Book of Kells en meer via een skip-the-line ticket!
De absolute droomtour van een whiskyliefhebber door Dublin
Dublin Zoo ligt in het Phoenix Park, aan de rand van Dublin Ierland. Dublin Zoo werd reeds geopend in 1831 door Demicus Burton. Lees hier onze handige tips voor een bezoek aan de Dublin Zoo tijdens je stedentrip Dublin.
Saint James' (part of Phoenix Park), Dublin 8, Ierland
Startpunt: Dublin City centrum, O'Connell Bridge (Looptijd 4 minuten)
Startpunt: Dublin City centrum, O'Connell Bridge (Reistijd 12 minuten)
Tip! Er zijn gratis parkeerplaatsen voor auto’s vlakbij Dublin Zoo, Lord’s Walk car park en The Cricket Grounds car park.
Maandag | 09:30–18.00 |
Dinsdag | 09:30–18.00 |
Woensdag | 09:30–18.00 |
Donderdag | 09:30–18.00 |
Vrijdag | 09:30–18.00 |
Zaterdag | 09:30–18.00 |
Zondag | 09:30–18.00 |
Tip! Dublin Zoo neem deelt aan twee verschillende voordeelkaarten die je online kunt kopen.
De Hop-on Hop-off bus, die rijdt langs de beste bezienswaardigeheden van Dublin. Met de Dublin Pass maak je een eigen spaarpotje en daarmee krijg je direct toegang tot de leukste beziensaardigheden en attracties in Dublin, zolang je budget hebt op je Dublin Pass.
Dublin Pass Hop-on Hop-off BusOp 10 mei 1830 werd de Royal Zoological Society of Dublin opgericht. Op 1 september 1831 openden zij de Zoological Gardens Dublin voor het publiek met 46 dieren en 72 vogels geschonken door de London Zoo.
De entree bedroeg op dat moment zes pence. Dat was in die tijd een aanzienlijk bedrag en beperkte toegang tot relatief rijke mensen uit de middenklasse. Dublin Zoo besloot om de kosten op zondag te verlagen tot een cent. Dit maakte een dagje dierentuin iets dat bijna elke Dubliner zich wel kon veroorloven en het werd erg populair.
In 1844 kreeg de dierentuin zijn eerste giraf en in 1855 kocht het zijn eerste paar leeuwen. Deze paarden voor het eerst in 1857. Reptielen kregen in 1876 een eigen huis.
Een leeuw genaamd Slats werd geboren in de dierentuin op 20 maart 1919. Volgens Dublin Zoo was het een van de vele leeuwen die in 1928 door de filmstudio Metro-Goldwyn-Mayer werden gefilmd om als hun mascotte te worden.
Dublin Zoo is onderverdeeld in een aantal verschillende thematische gebieden. Dit om onderscheid te maken en een meer authentieke leefsituatie te creëren voor de dieren zelf.
African Plains is een gebied met een Afrika-thema dat 13 hectare beslaat en werd geopend in 2001. De dieren die je hier ziet zijn o.a: gorilla’s, chimpansees, Afrikaanse wilde honden, nijlpaarden, neushoornvogels, rode rivierzwijnen, okapi's en oostelijke bongo’s.
Over Dublin Zoo wordt gefluisterd dat het meest spookachtige kasteel van Ierland is. Al eeuwenlang hebben de bewoners, arbeiders en bezoekers van het kasteel allerlei griezelige en spookachtige gebeurtenissen gemeld. Maak kennis met Puck, de ongelukkige hofnar en de beruchte Lady in White.
Fringes of the Arctic is een gebied met dieren die in het water of in koude klimaten leven. Deze omvatten Californische zeeleeuwen, Humboldt-pinguïns, grijze wolven en Siberische tijgers.
Dublin Zoo's Reptile House werd geopend in 1876. Je ziet hier reptielen zoals West-Afrikaanse krokodillen, gesluierde kameleons, verschillende soorten schildpadden, hagedissen en Birmese pythons.
Asian Forests werd oorspronkelijk geopend in 1998, onder de naam "World of Cats". Het bestaat uit drie gedeelten, waarvan één met Aziatische leeuwen en ontworpen om op het Gir-bos in India te lijken.
De Kaziranga Forest Trail is het verblijf voor Aziatische olifanten in Dublin Zoo en is vernoemd naar het Kaziranga National Park in India. De dierentuin is de thuisbasis van 11 olifanten.
Dublin Zoo's South American House herbergt verschillende soorten dieren uit Midden- en Zuid-Amerika, waaronder gouden leeuwaapjes, Goeldi's zijdeaapjes, tweevingerige luiaards, doodshoofdaapjes, witte saki-apen en pygmee zijdeaapjes.
De World of Primates wordt bewoond door verschillende soorten apen. Je ziet hier orang-oetans, rode plooimaki's, ringstaartmaki's, slingerapen en Celebes-kuifmakaken.
Het gebied is ontworpen om het publiek te leren over de moderne Ierse landbouw. De dieren die in Family Farm wordt gehouden zijn o.a: Greyface Dartmoor-schapen, Cheviot-schapen, dwerggeiten, Tamworth-varkens.
Sea Lion Cove is de thuisbasis van de kolonie Californische zeeleeuwen. Het is geïnspireerd op de natuurlijke omgeving van de Californische zeeleeuwen en bevat een ultramoderne waterfiltratie-installatie.
Dagelijks om 9.30 uur. Alleen op 1e kerstdag en St Stephen’s Day zijn ze gesloten.
Je kunt de hele dag genieten van Dublin Zoo! Je hebt tenminste drie uur nodig te hebben om alle dierenverblijven te zien.
Tickets kosten 21 euro voor volwassenen en 15,50 voor kinderen ouder dan drie jaar. Daarnaast zijn er allerlei kortingen voor ouderen, gehandicapten en studenten.
Lord's Walk-parkeerplaats bevindt zich naast Dublin Zoo en heeft een capaciteit van ongeveer 260 auto's. De parkeerplaats Cricket Grounds ligt tegenover de dierentuin en heeft een capaciteit van ongeveer 120 auto's. Beide parkeergarages zijn dagelijks geopend.